Hier aandacht voor een favoriet spel van ons en lichte verslaving van Elise. Ik leerde dit fantastische spel kennen als Buffy op wintersportvakantie. Er waren maar weinig rollen (4!), die op een papiertje werden geschreven. In dit spel waren de vampieren de boosdoeners en moesten de onschuldigen met behulp van Buffy en een priester de vampieren verslaan. Zelfs met deze eenvoudige spelregels is het een boeiend spel.

Later hebben we spellen met meer spelregels en variaties gekocht zoals Weerwolven van Wakkerdam en the ultimate werewolf. Deze worden allemaal op deze site uitgebreid besproken.

Zodra we met een wat grotere groep vrienden bij elkaar zijn wordt dit spel uit de kast gehaald. Op vakanties, verjaardagen, sinterklaas, oud en nieuw, spelavonden ..... noem maar op. Altijd leuk.... Goed kijken en luisteren - uitpuzzelen zie welke rol heeft en ondertussen je medespelers overtuigen van je eigen onschuld. Ook als je al uit het spel bent is het interessant om te kijken hoe je vrienden het spel spelen. Het spel verveelt nooit, ieder spel is weer anders ook al zijn de rollen hetzelfde. Het spel draait om de sfeer, een goede spelleider en de discussies en inzet van de spelers. En een heel belangrijk onderdeel is - de nabespreking.

Het spel is zo verslavend dat het een speciale hyves pagina had: onlineweerwolven.hyves.nl Op deze site kon je weerwolven spelen met andere weerwolffanaten. Elise heeft zelfs een aantal spellen geleid. Maar Hyves is niet meer, dus wellicht dat er nu een Facebook variant is?