Bronnen

Onderstaande tabel bevat algemene bronnen van informatie voor genealogisch onderzoek. Daarbij staat wat mer informatie vermeld van hoe waardevol deze bron is.

Bron Toelichting
Ancestry Een site waar je eerst een account nodig hebt. De site lijkt vooral Amerikaans georienteerd, en zodra je iets wil bekijken moet je premium member worden. Redelijk commercieel en prijzig.
CBG Nederlandse digitale bibliotheek voor familiegeschiedenis. Zij bieden een dagpas voor onbeperkte toegang gedurende 1 dag, die kost €7,05. De moeite waard om rond te kijken.
Filae Deze site is vooral op Frankrijk (of eigenlijk alleen maar) georienteerd. Maar ook hier moet je eerst premium member worden. Je kunt kiezen voor een subscription van 1 maand, voor €14. Daarmee is het wel wat goedkoper dan andere commerciele sites.
Gegeanet Ook een genealogie site, maar minder commercieel ingesteld dan anderen. Premium account is €12,50 / kwartaal. Hier lijkt redelijk veel informatie op te staan, meer dan bij andere commerciele varianten.
My Heritage My Heritage is een van de grootste en bekenste genealogie sites. Maar ze zijn dan waarschijnlijk ook de duurste, met een prijs van €259 per jaar (eerste jaar €159) voor het complete abonnement. Abonnementen per maand doen ze niet aan. Het lastige met dergelijke sites is dat je eigenlijk van te voren wil weten wat je zou kunnen gaan vinden, maar daar kom je dus pas achter als je al minimaal €159 lichter bent. Het is dan ook aan te raden eerst hier genoemde alternatieven te onderzoeken.
Nationale bibliotheek van Frankrijk Uitgebreide informatie met Franse gegevens, en alles is gratis.
Somme Site waar oude doopregisters e.d. te vinden zijn. Nog geen echte waardevolle informatie kunnen vinden, maar ziet er wel veelbelovend uit (en gratis).
Genealogie Online Ook een commerciele site, met een abonnement van €49 per jaar. Deze site is vooral gericht op Nederlandse dus weinig zinvol als je naar afstammelingen in andere landen wil zoeken.
Yori stamboomonderzoek Wat hints en tips over stamboomonderzoek, en wat links naar interessante sites.
Delpher Een zoekmachine voor met name Nederlandse boeken.
Nationaal Frans Archief Nationale archief van Frankrijk.
Family search Ook voor deze site moet je je aanmelden. Maar na aanmelding is er een vrij rijk archief van met name Franse namen. Tot nu toe het beste archief wat ik heb kunnen vinden.
Genealogie Fam. Ladage Genealogie van een Familie Ladage, geschreven door A van Zoest in 1993
Parenteel Abraham La Daque Parenteel te vinden op https://www.kuipersgenealogie.nl/