2000 La Plagne (FR)

Pic 3

Deelnemers (9);
(Groep 1) Ivol, Tineke, Maartje, Lisette
(Groep 2) Martijn, Gea, Heidy, Micha, Edwin

De "skigroep" ontstond tijdens deze wintersportvakantie in La Plagne. Maartje uit groep 1 en Edwin uit groep 2 zaten bij elkaar in het skiklasje en kregen al snel wat met elkaar. Toen Edwin liet vallen in huisje 1 dat er in huisje 2 volop gekolonist werd was een "kolonistendate" snel gemaakt. Zo kwamen de twee groepen met elkaar in aanraking, en dat was het begin van "de skigroep".


2001 Serre Chevalier (FR)

Pic 3

Deelnemers (6);
Ivol, Tineke, Gea, Heidy, Martijn, Edwin

Na de samensmelting van de twee groepen gingen we het jaar erop naar Serre Chevalier. Omdat Edwin niet van spelletjes hield had hij klei meegenomen en werd er 1 avond volop gekleid. Iedereen kookte een avond van de week. Gea bedacht dat spruitjes met gember een goed idee was maar de pan met de restjes mocht niet binnen blijven staan en werd al snel naar het balkon verwezen. "Balkon" is een term die toen uitgevonden is.

Overigens maakte Edwin zich er makkelijk vanaf door voorgebakken pannekoeken mee te nemen die slechts 1 minuut in de magnetron hoefden.


2002 Tignes (FR)

Pic 3

Deelnemers (10): Loek, Ivol, Martijn, Gea, Lenny, Heidy, Mels, Tineke, Peter, Alex

Het jaar erop gingen we naar Tignes. Edwin was inmiddels afgehaakt na enige "tactische hints". We zaten in twee huisjes die helaas van elkaar gescheiden waren. Gea ging hier met het "aquarium" van Ivo (ja echt, incl. visje) in volle vaart de berg af.

Uiteraard was het de sport om de ander zoveel mogelijk sneeuw in de kraag te bezorgen. Dat een camera niet sneeuwdicht is maakt Martijn natuurlijk niets uit zoals je links op de foto ziet. Van deze vakantie is ook een film gemaakt waaruit de linker foto afkomstig is.


2003 Les Deux Alpes (FR)

Pic 3

Deelnemers (9): Jantineke, Ivol, Gea, Heidy, Mels, Loek, Henk Alle, Huib, Else

Alhoewel deze vakantie absoluut top en gezellig was, was het tevens het jaar van de meeste "ellende". Op de heenweg nam Heidy de sleutel van de andere auto mee en moesten we kilometers heen en terugrijden over de tolweg om de sleutel weer terug te brengen. Dat was nog even spannend, want de tolweg oversteken mocht eigenlijk niet maar in nog eens 50 km extra omrijden hadden we echt geen zin...

Op de terugweg begaf de versnellingsbak van Henk Alle het ten hoogte van Metz. Gea en Henk Alle hebben die nacht dus noodgedwongen in Frankrijk doorgebracht en konden de volgende dag met de trein pas naar huis. Volgende keer toch maar weer met de bus?


2004 Alpe d'Huez (FR)

Pic 3

Deelnemers (11): Loek, Huib, Mels, Elise, Gea, Hans, Else, Ivo, Heidy, Lenny, Martijn

Elise ging dit jaar voor de eerste keer mee en de tocht ging dit keer laat in het jaar naar Alpe d'Huez. De sneeuw was een beetje pap, ook al lag er veel. We verbleven hier in het veelbesproken "bagagehok", ook al geloofde niemand dat in eerste instantie toen Gea dat enigszins verontwaardigd kwam mededelen. Toch was het geen heel slecht apartement, maar wel erg donker zo half onder de grond. En de Yeti bar vlak boven ons was ook niet optimaal.

Ofschoon Henk Alle niet mee was met skivakantie kwam hij toch voor Gea 1 dag nog even uit Nederland karren.


2005 Val Thorens (FR)

Pic 3

Deelnemers (11): Lenny, Heidy, Jantineke, Gea, Ivol, Else, Huib, Hans, Loek, Elise, Martijn

Het chalet in Val Thorens was werkelijk prachtig. Ook konder we hier eindelijk eens een keer al vroeg in de middag in, waar we normaliter altijd tot de avond moesten wachten. Heidy was de dag van aankomst jarig en dus werd het chalet flink versierd.


2006 Veysonnaz (ZW)

Pic 3

Deelnemers (7): Ivol, Loek, Elise, Reino, Hans, Chris, Erik

Een keer geen Frankrijk maar Zwitserland. Maar wat bleek, ook Zwitserland heeft fantastische skigebieden en Veysonnaz is daar 1 van. Een prachtig uitzicht over het dal vanuit ons huisje en mooie lange pistes. De groep was niet zo groot dit jaar, we waren slechts met 7.

Dit keer ging Chris weer eens mee nadat hij jaren geleden al eens mee was geweest. Hij bleek het skieën in de typische Chris-stijl nog niet verleerd te zijn.


2006 Eerbeek (NL)

Pic 3

Deelnemers (7): Ivol, Loek, Elise,Martijn, Henk Alle, Johan junior, Else, Huib, Joël, Heidy, Mels, Gea, Jantineke

Omdat vele van de oorspronkelijke skigroep dit jaar niet meer gingen skieën ontstond het idee om daarvoor in de plaats een weekend te organiseren. En daarmee was een nieuw concept geboren; het skigroep-weekend.


2007 Alpe d'Huez (FR)

Pic 3

Deelnemers (10): Krista, Reino, Martijn, Erik, Chris, Loek, Marigje, Elise, Roel, Linda, Ivol

Wederom gingen we naar Alpe d'Huez maar toch in een hele andere samenstelling dan de vorige keer. Nieuwkomers waren Krista, Reino, Marigje, Roel en Linda. In ieder geval was Roel duidelijk herkenbaar, want hij ging gekleed in, zachtgezegd, opvallende kleding (onder zijn jas dan).


2007 Leersum (NL)

Pic 3

Deelnemers (16): Lenny, Jantineke, Johan senior, Gea, Henk Alle, Loek, Heidy, Mels, Martijn, Elise, Ivol, Huib, Else, Joël, Boaz, Johan junior

De weekend-versie van de skivakantie ging dit jaar naar. Ook werd hier voor het eerst de sinterklaasviering gecombineerd met het weekendje weg.


2008 Les Deux Alpes (FR)

Pic 3

Deelnemers (13): Heidy, Mels, Ivol, Elise, Ali, Loek, Cindy, Krista, Jasper, Erik, Reino

Ook hier waren we eerder geweest maar deden we het met een andere groep nog eens dunnetjes over. Maar dit keer eens een andere insteek; niet zelf koken maar halfpension! Het eten was echt geweldig en voor iedere dag een 3 of 4 gangenmaaltijd spotgoedkoop. Toch heb je na de zoveelste 3-gangenmaaltijd wel eens behoeft aan wat minder...

Het chaletje was weer super. Het was wel wat gedateerd maar het lag letterlijk aan de piste en voor een groep van 13 ideaal.


2008 Boekel (NL)

Pic 3

Deelnemers (13): Heidy, Mels, Ivol, Elise, Loek, Lenny, Gea, Henk Alle, Ruben, Johan junior, Else, Huib, Joël, Boaz, Martijn

Dit jaar was de weekend variant van de skivakantie in het brabantse Boekel. Het huisje was top en de bedden sliepen prima. Heidy werd verrast met een werkelijk prachtig schilderij van de Ikea en Martijn mocht de Pinata kapot meppen.

Ons bezoek aan het kasteel van Heeswijk was bijzonder te noemen. De vrouw die de rondleiding verzorgde en ons naar de "videozaal" bracht kwam er zelf ook pas laat achter (na vragen van ons) dat het scherm en de bijhorende beelden nergens te bekennen waren. We moesten het dus met alleen geluid doen, wat ook nog eens knetterhard stond. De slappe lach lag op de loer...


2009 Giethoorn (NL)

Pic 3

Deelnemers (15): Heidy, Mels, Ivol, Elise, Loek, Henk Alle, Ruben, Johan junior, Else, Huib, Joël, Boaz, Martijn, Jantineke en Johan senior.

Deze skigroep weekend-variant vond plaats in Giethoorn op een kampeerboerderij. Gea kon er helaas niet bij zijn, die was voor haar werk in Vietnam. Gelukkig had ze een videoboodschap opgenomen en zo was ze tijdens Sinterklaasavond (wat dit jaar wel heel erg vroeg viel) toch nog bij ons. Ook Lenny had andere verplichtingen en liet haar surprise per post bezorgen. Op de foto links staat Loek in zijn surprise; Lederhosen!

In het weiland werd er geboerengolft. En boerengolf dat was het. De koeien en schapen stonden dikwijls in de weg. Henk Alle bleek een waar kanon te zijn en wist de bal naar verluidt soms wel kilometers ver weg te peren.


2010 Les Sybelles (FR)

Pic 3

Deelnemers (12): Ivol, Elise, Loek, Rianne, Lenny, Hero, Daan, Cindy, Remco, Hans, Ali en Chris.

Eens een ander skigebied was het motto dit jaar, en dat werd het. Omdat er relatief veel beginners mee waren deze keer werd er gekozen voor een wat minder uitgebreidt gebied, maar daarmee wel gezelliger, minder druk en goedkoper. We huurden een chaletje van de "aardige Franse meneer". Deze Franse meneer was de gehele week buitengewoon hulpvaardig, ook toen Sunweb te weinig skipassen geleverd bleek te hebben; de Franse meneer regelde het allemaal

Over sneeuw viel er weinig te klagen; dat was er genoeg. Later in de week viel er ook nog aardig wat bij. Het huisje was prima in orde en er werd weer menig potje weerwolven gespeeld. De skilift was slechts enkele meters van het appartement, en de skipiste liep eveens langs het huisje. Het cafe van de aardige Franse meneer was ook vlakbij, daar werd dan ook menig gluhwijntje afgetikt.


2010 Weesperkoe, Weesp (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2011 Steenderen (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2012 Zell am Ziller (OO)

Pic 3

Deelnemers (12): Ivol, Loek, Cindy, Jeroen, Hans, Ali, Chris, Tineke, Irving, Henk, Martijn, Aldert en Lenny.

Voor mij was dit een bijzondere wintersport vakantie; want zonder Elise en zonder Mathijs. Maar het was er niet minder gezellig om. Zoals gewoonlijk werd er weer zelf gekookt in het huisje, veel geweerwolft en vloeide de alcohol rijkelijk. Ook werd er een aantal keer gerodeld, wat voor een hoop hilariteit zorgde.

Dit was vooralsnog de laatste wintersport vakantie voor mij, want met 2 kleine koters wordt het allemaal toch echt anders...


2012 Winterswijk (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2013 Purmer (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2014 Pesse (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2015 Castricum (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2016 Diever (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2018 Boirs (BE)

Geen wintersport, maar een weekendje weg.

2019 Koekange (NL)

Geen wintersport, maar een weekendje weg. Dit is tevens het laatste weekendje weg, de jaren erna wordt er gekozen voor een dagje uit.